Despre Maia Sandu

1

Din zecile de atacuri la adresa candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate la prezidențiale, Maia Sandu, cel mai josnic mi se pare accentul pus pe faptul că ea nu are soț și copii. Cred sincer că o persoană are libertatea deplină să decidă dacă vrea să-și petreacă viața cu cineva sau preferă să fie singură, dacă vrea să dea născare copiilor sau nu planifică să o facă.

În același timp, sunt printre puținele persoane care niciodată nu întreabă o femeie când are de gând să facă un copil. Știu că există tot felul de probleme de sănătate care uneori nu permit cuplurilor să aibă copii, și aceste probleme sunt dureroase, iar accentul pus pe lipsa copiilor este josnic și nedemn.

Nu cred că pe un om îl caracterizează faptul dacă are sau nu copii. Îmi amintesc de o femeie din comuna mea natală, care din cauza unor probleme de sănătate nu a putut da naștere niciunui copil. Această femeie era bună ca o pâine caldă, iubea toate ființele vii și nu ar fi omorât nicio muscă. În schimb știu un cuplu, cu cinci copii, iar ei, fiind părinți, nu ieșeau din beții și erau de o răutate incredibilă. E clar că aceasta nu înseamnă că toți cei cu copii sunt răi sau invers, dar insinuările, precum că o femeie fără copii nu ar putea avea grijă de țară, sunt prostești. Mă scuzați, dar cred că doar persoanele deloc inteligente ar putea crede astfel de inepții.

Eu o văd pe Maia Sandu ca pe președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, care tot e fără soț și copii, tot de formare este economistă, iar prima decizie luată în calitate de președintă a fost diminuarea în jumătate a propriului salariu. Oare de ce o fi făcut-o, cum credeți?

P.S.: Dacă nu aș fi avut o opțiune politică deja luată pentru alegerile prezidențiale, acum aș fi fost sigură pentru cine votez. Consider că atunci când în trecutul și prezentul unui om nu găsești nimic rău începi să inventezi minciuni și inepții, iar acesta e un semn că omul este curat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s