Sexul din politica moldovenească

Sex

scris de Mariana și Dorin Galben

V-am atras atenția cu titlul? Perfect!

Nu am de gând să scriu opinia mea despre cel mai recent video cu un fost prim-ministru moldovean. Doar 2 mențiuni: 1) viața privată a cuiva nu mă interesează absolut deloc, fie premier sau jurnalist, dacă nu mă afectează personal, nu mă frământă cine cu cine face sex, cum și când, și unde. 2) să urmărești un oponent politic chiar și atunci când face sex, și încă să faci publice înregistrările, înseamnă să ajungi la limita de jos a lipsei de demnitate.

Acum să trec la ideea care m-a făcut să scriu această postare.

Oare jurnaliștii, care sunt folosiți pe post de prezervative de către politicieni, nu s-au săturat? Cât timp pot să-și calce în picioare demnitatea pentru a răbda și a-i promova? În Moldova toți politicienii au prezervativele lor. Acești jurnaliști, pe la evenimente, deseori îi văd râzând de aberațiile spuse de politicienii pe care îi slujesc, semn că ei nu lucrează pentru dânșii din propria convingere.

Credeam că jurnaliștii care îi slujesc pe politicieni o fac pentru salarii, pentru că le trebuie să-și întrețină familiile, pentru că în țară e șomaj. Dar nu este așa. În Republica Moldova niciun jurnalist BUN nu rămâne fără serviciu, fie se angajează în una din puținele redacții neafiliate politic, fie își lansează propria redacție datorită unui proiect cu finanțare externă, avem destule exemple. Nimeni nu moare de foame.

Dacă aș refuza eu, ai refuza tu, ar refuza el și ea să lucreze la comanda lui Vlad Plahotniuc, a lui Vlad Filat, a lui Renato Usatâi, a lui Iurie Leancă, a lui Igor Dodon, a lui Vladimir Voronin, a lui Mihai Ghimpu, atunci acești politicieni ar angaja persoane tot mai neprofesioniste și mai neprofesioniste, iar publicul fiind nemulțumit de produsul mediatic, va evita să mai urmărească sursele media compromise. Așa nici numele noastre nu vor fi murdărite, vom putea activa atât cât ne dorim fiind persoane credibile.

Nu pun într-o oală toți jurnaliștii. Sunt oameni de treabă prin toate redacțiile, indiferent dacă sunt sau nu întreținute de politicieni.

Și da, știu că arată tare urât când un jurnalist se dă cu părerea despre colegii săi, când îi critică și vine cu etichetări scârboase. Însă e tare parșiv să vezi unele mimici și să auzi niște replici când faci cunoștință cu cineva și îi spui că ești jurnalist. E parșiv când oricine aude că ești jurnalist se dă cu părerea că „probabil îi cunoști pe politicieni din TOATE PUNCTELE DE VEDERE”. Eu nu vreau să fiu pusă într-o oală cu jurnaliștii sau pretinșii jurnaliști care își bat joc de această meserie. Vreau să spun cu mândrie că sunt reporter și să-mi fac munca onest.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s