Cu cine aş vota la Chişinău

vot

Scris de Mariana Galben

Precizez de la bun început că eu nu pot vota la Chişinău. Chiar dacă locuiesc în capitală de peste 11 ani, încă nu am dreptul la vot. Aşa că la 14 iunie eu nu votez deloc, unde locuiesc nu pot vota, iar acolo unde pot vota nu mai locuiesc de mult timp.

Însă aceasta nu mă opreşte să-mi expun opinia cu cine aş vota.

La 14 iunie eu nu aş mai vota ca la alegerile parlamentare. Nu aş mai alege răul cel mic.

L-aş vota la Primăria Chişinău pe Oleg Brega.

1. Vreau în sfârşit să avem altfel de guvernanţi. Oameni care nu au fost corupţi de putere.

2. Dintre toţi candidaţii, îl văd pe el făcând „ordine” la Primărie. Îl văd „zburătăind” toţi funcţionarii care stau degeaba.

3. Pe Oleg Brega îl văd circulând cu transportul public, în special din suburbii către oraş ca să se convingă că oamenii vin ticsiţi în autobuze şi microbuze. Doar pe el îl văd lichidând microbuzele din oraş.

4. Nu mi-l imaginez pe Oleg Brega semnând decizii prin care să ofere unui transportator rute bănoase de microbuze sau locuri pentru gherete etc.

5. Şi parcă nu-l văd pe Oleg Brega să se înţeleagă cu şefi de pieţe centrale ca să nu lichideze străşnicia din inima capitalei.

Recunosc, la alegerile parlamentare nu am votat pentru el. Am considerat că un om nu poate face mare lucru printre alţii o sută de corupţi. Dar acum cred că ar face treabă în funcţia de primar de Chişinău.

Pe Dorin Chirtoacă nu l-aş mai vota. L-am votat doar în 2007, când aveam viză de reşedinţă temporară în perioada studenţiei. Da, văd lucruri bune prin capitală, în cei 11 ani de când sunt aici s-au realizat mai multe proiecte. Dar pentru 8 ani de guvernare e mult prea puţin. Tot a rămas un oraş murdar, plin de noroi, cu râuri de apă în timp de ploaie, cu maşini parcate aiurea, cu trotuare găurite şi incomode. Nu mai vreau înţelegeri între primar şi consilieri pentru a deschide noi rute de microbuz, pentru a instala noi gherete etc.

Despre restul candidaţilor nu scriu nimic. Poate aş medita un pic ca să-l votez pe Oazu Nantoi. Îmi plac oamenii cu caracter ca al dumnealui.

P.S.: Sper la bătrâneţe să-mi citesc blogul, pe o plajă din Tahiti, unde, ca să ajung, mi-am cumpărat bilet din pensie 🙂 , şi să râd de ce fel de probleme aveam la aproape 30 de ani, când Moldova era săracă şi ruptă în bucăţele de tot felul de politicieni.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Cu cine aş vota la Chişinău&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s