Bulevardul Moscovei trebuie redenumit în bulevardul Constantin Tănase

658x0_ramin-mazur-4288

Da, astăzi, 30 octombrie 2014, s-a stins jurnalistul, editorialistul și publicistul Constantin Tănase. Cineva scria că anume Constantin Tănase a pus bazele jurnalismului autohton. A fondat ziarul „Timpul” – cel mai citit ziar de limbă română din Republica Moldova.

Primăria municipiului Chișinău și-a exprimat condoleanțele și a anunțat că va începe procedura de a redenumi o stradă în cinstea lui Constantin Tănase.

În discuțiile cu cel de-al doilea Galben, care l-a și cunoscut personal pe domnul Tănase fiind angajat la Ziarul Timpul, Dorin s-a indignat că Primăria dorește să redenumească o simplă stradă cu numele marelui maestru optând ca anume bulevardul Moscovei, din sectorul Râșcani, să-i poarte numele.

Suntem de acord că anume bulevardul dat trebuie să poarte numele lui Constantin Tănase deoarece maestrul a luptat până la moarte cu efectele ocupației ruse și a promovat românismul.

Mai jos încercăm să prezentăm câteva argumente de ce bulevardul Moscovei trebuie redenumit în bulevardul Constantin Tănase.

1. Maestrul este cunoscut în toate colțurile acestei țărișoare. Nu cred să existe vreo localitate în care nimeni să nu știe de domnul Constantin Tănase. Cred că e mai recunoscut decât președintele țării, premierul și președintele Parlamentului luați împreună.

2. A încercat mereu să explice oamenilor că Rusia a acaparat Moldova, că și-a impus limba și valorile, și că această palmă de pământ este românească.

3. A creat jurnalismul autohton și a fost un exemplu pentru câteva generații de jurnaliști.

4. A aruncat cu sare în ochii politicienilor, (chiar dacă era criticat pentru unele opțiuni).

5. Este o parte din istoria țării.

Iată câteva citate ale dumnealui despre Rusia:

„Astăzi, pe două continente se întinde o Rusie săracă și înarmată până în dinți, condusă cu o mână de fier, de o elită care disprețuiește, în egală măsură, propriul popor și popoarele învecinate.”

„De 22 de ani, R. Moldova se căciulește, umilă, în fața Rusiei. S-a umilit ieri, se umilește și azi. Ce va face mâine? Cum va proceda RM dacă embargoul nu va fi ridicat, dacă vor fi trimiși acasă gastarbaiterii și se va închide robinetul la gaz? Ce politică va face R. Moldova atunci? Răspunsul e același: se va căciuli în fața lui Putin. Și așa va fi atâta timp cât elitele politice de la Chișinău nu vor privi adevărul în ochi, iar adevărul e acesta: Rusia lui Putin nu este „partenerul strategic” al RM, ci inamicul ei strategic. ”

„… a venit timpul ca să discutăm cu Rusia, stând în picioare, nu în genunchi, deoarece un stat, chiar mic și sărac, nu discută în genunchi nici cu prietenii, nici cu dușmanii strategici.”

Domnule primar, Dorin Chirtoacă, nu este destul ca o străduță să poarte numele maestrului Constantin Tănase, nu cred că într-o capitală europeană e corect să avem un bulevard „al Moscovei”. Maestrul a spus cândva „Republica Moldova ori va fi românească, ori nu va fi deloc”, cred că apariția bulevardului Constantin Tănase în loc de bulevardul Moscovei va fi un pas spre Republica Moldova românească.

Doi Galbeni

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s