Recensământ 2014 – un mare fâs

Imagine

Nu foarte des critic guvernarea. De mult mi-am propus să-i dau credit de încredere și să aștept când încetișor, dar sigur, va face ordine în țară.

Acum însă m-a răzbit.

Recensământul din 2014 l-am așteptat, am scris știri, am comunicat cu oamenii. Așteptam de mai bine de o săptămână să treacă cineva pe la mine să mă „recenzeze”. Am așteptat în zadar. Astăzi mama mă anunță că a trecut recenzorul pe la dânsa și după ce a completat foile alea pentru toți 4 membri ai familiei i-a zis să semneze pentru toți (!) Genial, oameni buni, genial! Opțiunile unui singur om sunt puse pentru toți membrii familiei.

Da, Mama mă cunoaște, dar Mama nu a vrut să scrie în foia aia pentru mine că eu nu împărtășesc nicio religie. „Cum Mariană mâine să te vorbească de rău tot satul fiindcă nu crezi în Dumnezeu?”. (recensorul este un consătean de-al mamei) Mama nu vrea ca fiica ei, pe care o consideră ideală și pe care o consideră creștin-ortodoxă fiindcă a botezat-o de mică, să fie vorbită de rău prin sat.

Așa am ajuns să fiu de religie ortodoxă în condițiile în care de mai mulți ani sunt agnostică. Și iată așa probabil Moldova este țară cu majoritatea ortodocșilor.

Nu înțeleg, cum au vorbit organizatorii recensământului cu recenzorii dacă aceștia permit unui membru de familie să completeze chestionarele pentru toți ceilalți membri maturi.

Da, știu că se recenzează la locul de reședință. Însă eu de 10 ani nu mai locuiesc cu părinții, iar frate-meu de 9. Din diverse motive mai avem locul de reședință în casa părintească. Dar eu sper că autoritățile nu sunt atât de naive încât să creadă că eu aș fi lăsat munca pentru a mă duce în satul natal ca să fiu recenzată. Dragă guvernare, eu cred că majoritatea locuitorilor din Chișinău nu au viză de reședință în capitală, dar aici se află aproape jumătate din populație. Deci oamenii trebuie chestionați la locul de trai, nu la cel de reședință.

Au mai scris și alții că ba au fost recenzați pe foi albe, ba au aflat că pe la ei deja a trecut recenzorul fără să-l vadă. Eu cred că acest recensământ este cea mai mare prostie a autorităților. Dacă nu erau pregătite să-l facă puteau să-l amâne decât să-și bată joc de banii publici. Am să râd mult dacă vor face trimitere la datele acestui recensământ făcând declarații mari.

Mariana Galben

P.S.: Prima bilă neagră din partea mea pentru Guvernul actual.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Recensământ 2014 – un mare fâs&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s