Sunt împotriva interzicerii posturilor rusești în Moldova

Imagine

În ultima perioadă și politicieni, și experți, dar și cetățeni de rând se expun pro interzicerea difuzării posturilor rusești în Republica Moldova. Potrivit lor, aceasta ar fi necesar pentru a evita scenariul ucrainean în țară. Eu sunt sceptică vizavi de această soluție. Cred că după titlul postării aș putea fi calificată de unii drept o nepatrioată și o persoană căreia îi este indiferentă soarta Republicii Moldova, care poate fi ocupată de Rusia. Însă vreau să prezint argumentele mele de ce nu aș fi de acord cu interzicerea difuzării posturilor rusești în țară.

1. În Moldova locuiesc sute de mii de ruși. Plus la aceasta mai avem și sute de moldoveni pro-ruși. Consider că o parte dintre acești locuitori numai așteaptă ceva motive pentru a solicita „protecție” din partea Kremlinului. Deci interdicția posturilor rusești ar putea fi interpretată ca un fel de atac la adresa minorităților ruse și ar servi drept motiv pentru intervenția armatei rusești în restul țării nu doar în raioanele de est.

2. Cetățenii au dreptul să se informeze din cât mai multe surse mass-media. Posturile rusești fac propagandă pro-rusească? Da, sunt de acord că o fac, și o fac foarte agresiv. Dar acesta nu este un motiv. Atât autoritățile moldovenești, cât și mass-media din țară, trebuie să acționeze direct și să demonstreze cum și cât mint rușii la știri și emisiuni analitice. Totuși, majoritatea cetățenilor din Moldova urmăresc emisiuni umoristice sau cu tot felul de dezvăluiri și dezbateri, mai puțin pe cele analitice sau știri.

3. Să o recunoaștem deschis, în Moldova nu sunt emisiuni și show-uri la fel de bune și interesante ca cele din Rusia sau Ucraina. Eu personal mă uit la emisiunile umoristice din Rusia și Ucraina. De ce ar trebui să mi se interzică această plăcere?

Desigur aceste argumente pot fi combătute. Dar până acum nu am auzit despre o astfel de soluție ca fiind una reușită pentru a depăși problemele din țară.

Mariana Galben

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s