Reguli de viață. Nicu Vrabie (II)

131984_379790998772409_1240319696_oNicu Vrabie, 22 de ani, Chișinău, masterand în domeniul globalizării

Salariul și nevoile personale. Nuștiu dacă și la voi este așa, însă la mine funcționează următoarea schemă: primele zile după salariu cheltui în jur de 2000 lei, iar următoarele 25 de zile trăiesc cu 500 lei. Nici eu nu-mi pot da seama cum este posibil acest lucru. 😀

Ceasul de pe mână și-a pierdut însemnătatea. Cu ceva timp în urmă ceasurile de mână erau purtate pentru a ști cât este ora. În prezent oamenii poartă ceas pentru a-și da importanță. Unii au niște ceasuri mari pe mână, dacă atragi atenția vezi că ori nu funcționează, ori arată ora greșit. Alt caz este atunci când întrebi o persoană care are ceas pe mână cât este ora și ea scoate telefonul mobil și îți spune.

Politețea din transportul public (și nu numai). La noi în țară sunt unele persoane care se chinuie din răsputeri să vorbească politicos în prezența altor oameni. Unora nu le prea reușește. Exemple sunt multe, dar cele mai evidente sunt atunci când asemenea oameni le explică șoferilor de maxi-taxi unde să oprească: „O să opriți vă rog frumos după povorot”, „La chinoteatrul flacăra o să coborâți?”, „Dumneavoastră ajungeți cu microbuzul până la tabacinaia?”,Îmi spuneți vă rog cât este kilogramul de sordelci?”(…)

Anii de studenție. În viața fiecărui student sunt zile când mai absentează de la ore ca să mai doarmă un pic. Exact atunci te sună părinții, tu te trezești din somn, vezi cine sună și le răspunzi în șoaptă: „Sună-mă mai târziu, sunt la universitate” și ghici ce se petrece mai târziu, te întorci pur și simplu pe partea cealaltă. 🙂

Mirosul de primăvară. Cu toții probabil am fost în așa situație: În transportul public stai în picioare iar cineva stă cu fața la tine cu mâinile în sus ținându-se de bară fiind îmbrăcat într-un maiou fără mâneci, sunt cel puțin 40 de grade iar mirosul (…). O_O ȘOC.

Nevoia permanentă de calculator. Trăind prin cămin de multe ori stăteam și citeam sau eram ocupat cu altceva iar calculatorul personal era liber. Când cineva întreabă dacă poate să se folosească puțin de el, exact în același minut apare și nevoia mea de a lucra la calculator.

Bacalaureatul și camerele de supraveghere. Anul acesta cine nu a putut susține examenul de bacalaureat are o singură scuză: „Eu știam materialul, sincer, dar erau camere de supraveghere peste tot și nici nu te puteai întoarce”. Asta este cea mai tâmpită scuză pe care o poate inventa cineva. Dacă știi materialul, pot să stea asupra ta 20 de camere – oricum susții examenul.

Era discriminării. În prezent discriminarea între oameni se spune că este foarte mare, dar ce să mai spunem când o companie destul de mare face aceste discriminări? Un exemplu bun este compania care produce cauciucuri de iarnă pentru mașini Michelin, deși cauciucurile sunt negre mascota companiei este albă.

Așezarea studenților în bănci: Se poate observa cu ușurință în timpul studenției cum unii studenți pe tot parcursul anului stau în primele bănci, iar în timpul examenelor își aleg ultimele locuri din clasă. De ce oare?!

Fudulia și prostia merg mână în mână. De multe ori observăm cum cineva scoate dintr-un pachet de țigări Marllboro o țigară Red&White. Mai vesel: umple de la robinet de mai multe ori o sticlă de Borsec dându-se mare că își poate permite așa „bunătate”.

Odată cu trecerea timpului, elevii devin cei mai buni. Cu toții cunoaștem asemenea cazuri: Un elev în timpul școlii este uneori înjosit de profesori, primește note rele, nimeni nu îl ascultă (…) Iată că acel elev ajunge un om foarte important – reacția foștilor profesori: „Era cel mai bun elev, tot timpul l-am ajutat și ne-am străduit pentru el”. Unii își fac publicitate pe spatele acestuia: „La noi în școală/universitate a învățat X sau Y, uite cine este el în prezent datorită nouă”.

Șoferii și mașinile. Un obicei foarte bizar al șoferilor înainte de a se urca la volan, sau atunci când se defectează pe marginea drumului mașina se coboară și lovesc cu piciorul în cauciuc, oare ajută la ceva?! 😀

Aici puteți citi primele reguli de viață ale lui Nicu Vrabie 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Reguli de viață. Nicu Vrabie (II)&8221;

  1. Nicu, nu toată lumea a fost în Lituania să aibă un ceas de firmă : să meargă bine și să arate ora corect 😀
    P.S. : tu la ,,mall” la Ghena nu ai întrebat niciodată cît costă ,,sardelcile” ?!

  2. Eu acolo am mentionat ca sunt persoane care se chinuie sa vorbeasca politicos si se fac de ris, nici nu spun nimic, poate s-a intimplat si la mine dar eu nu sunt tipul de persoana care sa faca asa mari eforturi sa vorbeasca politicos 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s