Reguli de viață. Maria Roșca

970738_473857786021932_666519234_nMaria Roșca, 22 de ani, Chișinău, absolventă a Facultății de Istorie și Filosofie

Fii pozitiv – dacă eşti o persoană optimistă, te simti bine în pielea ta şi ai un zâmbet pe buze mai tot timpul? Ei bine, atitudinea pozitivă  atrage întâmplările plăcute din viaţa noastră ca un magnet. Orişicine dintre noi, eu sau tu, îşi va dori întotdeauna o picătură de seninătate.

Originalitatea contează – fii înafara regulilor modei, asta ne ştirbeşte din e-ul nostru şi ne face să arătăm ca o clonă socială. E atît de drăguţ să fii cu propria „aromă” sau să ai un cuvinţel cheie pentru multe din situaţii. Haideţi să fim o comoară greu de găsit, persoane nostime inteligente care reuşesc să se facă plăcute prin simpla prezenţă.

Disciplinare, organizare şi onestitate – asta face diferenţa dintre simplu şi atrăgător. O manieră bună, un gest frumos şi prezenţa la ora fixă ne oferă şarm şi eleganţă. Cel de alături ne iubeşte, deoarece simte importanţa lui pentru noi.

Despre delicatețe – un stil propriu, o nuanţă preferată un maiou de culoarea nourilor combinat cu o privire enigmatica, o ţinută îngrijită, nu costă bani, dar denotă faptul că ai grijă de tine şi îi respecţi pe ceilalţi!

Comunică – vorbește cu oamenii. Poţi găsi asemănări dar şi deosebiri, împărtăşeşte-ţi ideile năstruşnice, o idee + altă idee pot face o nebunie veselă plină de culoare. Nu fi extremist şi nu te supară că nu-l poţi determina pe Gheorghiţă să fie de acord cu tine. El este de acord, numai că nu știe (smile). Dacă interacționezi îi dăruieşti celuilalt emoţii, sentimente și amintiri – nu fi zgârcit şi comunică!

Prietenește cu tine şi cu ceilalţi. Când ai timp liber scrie o scrisorică unui prieten sau ţie (smile rușinos) aşa cum o făceam când eram mici. Scrie cu degetul pe geamul ferestrei împreună cu cineva. Ascultă un CD preferat. Fă o surpriză cuiva când aşteaptă mai puţin, nu doar de sărbători. Inventează un fel de mâncare cu numele tău. Compune o poiezie. Sădeşte copacul bucuriei cu prietenul/ prietena. Iar în final lasă o ciocolată în gentuţa cuiva și uită câte ai de făcut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s