Reguli de viață. Gheorghe Stegarescu

aeas - копия copy

Gheorghe Stegărescu, 23 de ani, masterand „Erasmus Mundus” în Lisabona, Portugalia

Despre fațărnicie. Sunt aşa tip de oameni, care merg la interviu pentru a obține un job, plini de atitudine, frumușei, bărberiți, zâmbitori, motivați, iar apoi, după obținerea jobului, îi vezi bărboși, o față tristă parcă acuș o să te ucidă, și în plus la asta stau pe scaun în birou parcă ar cânta la chitară, nici o motivare, și muncesc doar 2 ore pe zi, iar restul zilei stau pe net. Nu, dragii mei, trebuie mereu sa fii cum te-au văzut prima dată , nu doar să îți arăți doar fața, sunt companii care o să ceară de la tine să muncești să fii mereu zâmbitor și să oferi top service clienților pentru ai păstra, deci regula Nr. 1 smile and serve ”SMERVE” all the time.

Despre tăcuți. Câteodată e mai bine să taci decât să spui prostii, e mai bine să taci când ai ajuns la punctul culminant al unui conflict, pur și simplu ia un repaus, nu fi încăpățânat mai cedează, vorba multă sărăcia omului. Când ai ceva de spus nu sări cu roata înainte, așteaptă-ți rândul, nu știi niciodată cum o să reacționeze o persoana străină.

Nu discuta niciodată cu un străin despre 2 lucruri – depsre politică și religie, dacă nu știi prea multe despre țara lui sau în genere ai o părere prea critică despre politica sau religia din țara X o să îți zică pur și simplu fuck off bitch!

Furătorii şi în africa sunt furători. Chiar dacă ești în Moldova sau într-o țară străină, nu lăsa nicioadată bicicleta afară pentru că poate să fie furată. A pățit-o un coleg moldovean aici în Lisabona.

Persoane care doresc mereu să te atingă. De exemplu când te întâlnești cu cineva şi doreşte să te îmbrățișeze. Ai grijă pe cine dorești să atingi pentru că nu toate persoanele agreează un astfel de comportament. Desigur că o să fie politicos și nu o să îți zică nimic, dar în gândul său cu siguranță o să te trimită undeva departe.

Detaliile contează. Chiar dacă detaliile nu contează, cam așa spun unii, însă totuși trebuie să atragem atenția la unele detalii. De exemplu când vorbim, expresiile feții persoanelor care ne ascultă – orice mișcare e comunicare. Dacă cel care te ascultă arată semne de plictisire mai bine schimbă tema.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s