Reguli de viață. Nicu Vrabie

nicu negruNicu Vrabie, 22 de ani, antropolog, masterand în domeniul globalizării

Taxatorii din troleibuze și gramatica limbii române. Cu toții cunoaștem mult vestitele fraze ale taxatorilor din trolebuze: toți aveți bilete acolo în fund?

Întrebările pasagerilor din microbuze. La 40 de ani se ridică?

Bibliografia la începutul anului universitar. Toți profesorii la începutul anului propun 20 sau 30 de cărți de citit la fiecare obiect, chiar dacă știu că nici un stundent nu le va citi.

Șoferii cu maxi-taxi infinite. Microbuzul este plin până la refuz dar șoferul din față strigă: ”Dați-vă mai în spate ca să urce și alții”.

Primele zile în Chișinău. După 1 septembrie prin maxi-taxi apar întrebări la șofer de genul: cât trebuie să plătesc pân în centru? Da rutiera merge pân la Ștefan?

Iarna nu-i ca vara. Cu toții vedem în timpul iernii când afară sunt -20 grade fete în fustiță mini și aproape goale care așa se mai simt de serioase și nu simt gerul, eu am altă părere despre ele: FĂRĂ SIMȚ (…)

Piața centrală. Mergi prin piață și dintr-odată auzi cum cineva îți strigă la ureche: „Oooootravă de șoareci, guzgani, cihoale la pașapoarte etc”. oare este necesar să surzești pe cineva ca să îți promovezi marfa?

Primul loc din microbuz este cel mai râvnit. Stai pe primul scaun și se urcă o băbuță cu buzele vopsite și părul făcut coc. În spate mai sunt scaune libere, dar ea se oprește lângă primul scaun unde stai tu și așteaptă să îi cedezi locul, dacă nu o faci, se începe scandalul, (tineretu ista …) că doar de asta și a urcat – să se certe cu cineva.

Pe nimeni nu interesează notele la începutul anului. La începutul anului toți studenții într-un glas spun același lucru: „Pe mine nu mă interesează notele, eu învăț pentru cunoștințe … La sfârșit de semestru: „Da de ce X are nota mai mare ca a mea?”.

Fetele și pozele în WC. Armstrong a ajuns pe lună și a făcut 4 poze, o fată a intrat în WC și a făcut 200 de poze. De ce? O_O

Status-urile de pe site-urile de socializare. Cu toții vedem așa status-uri: „Așa este de greu, uneori vreu să mor”, și sub postare 100 de like-uri, asta înseamnă că 100 de oameni îți vor moartea (ceilalți se abțin).

Tinerețe în ziua de azi. O fată de 14 ani deja îți poate da sfaturi despre viață, dacă ne luăm după status-urile lor, la cei 14 ani ai lor deja îl are pe fostul, care i-a stricat toată viața înainte.

Comenteză-mi status-ul/pune-mi un class la stare.Cine dintre voi nu a primit așa mesaj: „Pune te rog un comentariu și un class la statusul meu, întorc înapoi”?. Și te prostești și pui un comentariu, iar cel ce a trimis mesajul răspunde foarte suprins de parcă era ceva pe neașteptate.

Telefoane de ultimă generație. Mergi în maxi-taxi și de o data cineva scoate un telefon de ultimă generație, scump cât jumate de microbuz și îl pune la ureche să sune, ghici ce vorbește, sunt 2 variante: „Tata să-i spui lu mama să trimită duminică geantă” sau „ Sună-mă înapoi că nu am bani pe cont”.

Vânzătoarele din piață. Ați observat și voi că orice ai cumpăra din piață de îmbrăcat, în ochii vânzătorului arăți perfect, chiar dacă în realitate arăți ca dracul.

Cele mai întâlnite fraze la beție. Atunci când ești într-o companie în care toți servesc, iar tu pur și simplu nu mai vrei să bei sau nu mai poți, aici apar frazele cele mai interesante: „Ți-l torn în sân”, ”Tu și nu mă uvajăști”? „Hai be wai că mâine nu ești la universitate/lucru”, „Parcă ești muieri” (…)

Reclame

2 gânduri despre &8222;Reguli de viață. Nicu Vrabie&8221;

  1. Observatiile despre generatia reteletor de socializare ar trebui pusa intr-un chenar rosu! 😀 …articolul e tare!..bravo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s