Reguli de viață. Dorin Galben

negru Dorin Galben, 22 de ani, jurnalist, Chișinău, unul dintre moderatorii acestui blog

Transmitem banii și restul în microbuz. De unde naibii s-a luat obiceiul ăsta de a plesni oamenii peste umăr ca să-ți transmită banii la șofer. Fii bun și ridică-ți fundul singur. Nu pot suporta asta și nu cred că sunt unicul (smile-ul enervat) (…)

Băieții care duc geanta fetelor. Unii fac asta pentru a-și demonstra respectul și grija, iar alții pentru că au văzut la cineva. Așa dintr-o parte pare cam penibilă imaginea. Dacă băiatul o mai pune și pe umăr … (smile-ul care vomită). Dacă tre să-ți ducă băiatul geanta, mai bine las-o acasă sau rămâne-ți amândouă.

Râd de dragul râsului. Sunt și așa oameni. Dacă spune o glumă cineva superior sau cui trebuie să-i placi, râzi indiferent de-ți place sau nu gluma. E mare prostie – interlocutorul chiar se crede mare glumeț și după așteaptă permanent ca lumea să râdă de banalitățile lui.

Oameni care-și dau importanță, dar în realitate … Sunt unele specii de oameni care se cred importanți. Ei cred că lumea-i respectă și că le ascultă sfaturile, dar în realitate majoritatea nu-i bagă în seamă. Mai mult, importanți se văd doar ei. Recent am întâlnit un asemenea exemplar (smile-ul care vomită) (…)

Materiale de problemă. La ce bun mai sunt făcute, dacă problemele rămân nerezolvate?

Fata care umblă după tine și după se vrea cucerită. Prin metode decente și indecente fata încearcă să-ți atragă atenția, i-o oferi și după așteaptă romantism și alte prostii. Nu știi peste cine-ai dat – la revedere.

Interviul bun. Nu poți face un interviu bun cu un interlocutor prost.

Secundele petrecute în ascensor. Intri în lift, mai intră cineva și toți se simnt incomod. Cică este o zonă intimă, iar dacă o depășești, omul nu se simnte în apele lui. Unii se uită la telefon, alții caută în geantă, ceilalți o fac pe statuiele. Eu încep a discuta cu indiferent cine a intrat în ascensor și toți scăpăm de incomoditate.

Evaluarea profesorului. O evaluare adevărată poate fi doar anonimă și alte variante nu-și au locul.

Postările pe facebook. Mulți se bucură când strâng mai multe like-uri la postare, dar nu se gândesc că uneori și prostia este apreciată. Și mesaje de genul pune like la poză sau comentează, chiar sunt penible. De like la propria fotografie nici nu mai pomenesc (…)

Momentul când într-un grup se creează o mică pauză. Toți se simnt incomod și cineva trebuie să spună o nebunie pentru a reseta situația. Pentru a nu ajunge în asemenea situații fiți naturali.

Sursele o fac pe victimele. Când lucrezi la un material, sursele au obiceiul de a se victimiza. Ascultă tot ce spun, dar fă materialul așa cum se cuvine.

Cedează locul în troleibuz. Fugi dimineața în cel mai îngust loc al troleibuzului să nu te deranjeze nimeni, pentru ca la următoarea oprire pe ușa din față să urce o băbuță.

Copii alintați. Copiii needucați, de regulă sunt și alintați.

Scrie tu mai bine. Cei care citesc știri, materiale, interviuri, postări pe blog, etc. știu doar să critice autorul. Dacă ești atât de bun/ă – scrie tu mai bine (…)

Anunțuri

Un gând despre &8222;Reguli de viață. Dorin Galben&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s