Cântând Imnul de Stat în fiecare zi de luni, vom iubi mai mult patria?

Greierele-si-Furnica

Guvernul a acceptat inițiativa legislativă care prevede ca în fiecare zi de luni, în şcolile primare şi gimnaziale, Imnul de Stat să fie intonat în mod obligatoriu. Mai mult, Imnul va trebui să fie tipărit atât în abecedare, cât și în alte manuale.

Cică scopul acestei inițiative este de a educa cetățenii în spirit de patriotism, dragoste de neam și respect deosebit față de simbolurile naționale.

Pe cât de sarcastică, pe atât de paradoxală a părut declarația Premierul Iurie Leancă față de acest subiect: „Văd anumite avantaje în această inițiativă, iar, noi, membrii Executivului să învățăm Imnul și atunci când se intonează să îl fredonăm și noi.” Nu de alta, dar văd că se țin de glume oficialii noștri – asta așa, pe sfârșit de vară!

Din câte știm cu toții, Imnul de Stat al Republicii Moldova este „Limba Noastră”, versurile lui Alexei Mateevici, compozitor – Alexandru Cristea. Cred că avem unul dintre cela mai frumoase Imnuri de Stat din cele existente la moment, însă intonarea acestuia în fiecare zi de luni nu cred că-i va face pe moldoveni mai patrioți. Are lumea probleme mai importante de rezolvat.

Mă tem cu asemenea decizii să nu ajungem la morala fabulei „Greierele și Furnica” – „ai cântat, îmi pare bine, acum joacă dacă poți – MOLDOVA”!

 Dorin Galben

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s