Într-o țară cu e-guvernare trebuie să alergi cu țidula dintr-un loc în altul

651x322_de-ce-nu-atragem-fondurile-ue-se-actioneaza-lent-intr-o-birocratie-prea-mare-7888Autoritățile se laudă că au digitalizat mai multe servicii publice, că avem internet cu viteză foarte mare, dar când vine vorba de prezentat ceva probe că ai făcut ceva ce-ți cer autoritățile tu trebuie să alergi cu țidula dintr-un loc în altul.

La concret, Dorin Galben a făcut catedra militară învățând la universitate (faptul că sunt absolut împotriva serviciului armat obligatoriu este un caz aparte). Acum, ca să-și obțină livretul militar el trebuie să prezinte certificatul (o țidulă) la un centru militar.

Autoritățile locale din satul de baștină, adică cei de la primărie, au spus că țidula trebuie dusă la centrul raional, la Florești. Dorin a lăsat totul și s-a dus la Florești, doar trebuie statul ăsta, care se vrea digitalizat, informat printr-o țidulă că el și-a făcut datoria față de patrie. (citiți sarcastic)

În Florești este centru militar, dar s-a adeverit că e doar de evidență militară. (pfff, idee n-am ce înseamnă) Iar Dorin a fost trimis la Soroca, unde s-a adeverit că azi este zi de hram și nu lucrează nimeni. Țidula nu a fost prezentată încă.

În mod normal, într-o țară normală, toate centrele astea ar fi conectate la internet și prin poșta electronică ai prezenta certificatul că ți-ai făcut serviciul militar. După care ți s-ar elibera livretul la cel mai aporopiat centru. Dar nu, noi nu suntem într-o țară normală, noi trebuie să alergăm cu țidulele de colo-colo.

Noapte bună, Moldova.

Mariana Galben

Anunțuri

Un gând despre &8222;Într-o țară cu e-guvernare trebuie să alergi cu țidula dintr-un loc în altul&8221;

  1. internet este el la toate aceste institutii, dar iata in ce scopuri este folosit… . Si-apoi programul asta cu e-guvernarea este taaaaare tinerel in comporatie cu functionarii nostri. Probabil ar mai trebui chemata inca odata o echipa din India ca sa le repete instructajul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s