Fenomenul disperaților

disperat Știu despre niște fete că sunt disperate în ale dragostei. Mai exact se simt total nefericite dacă nu au iubit măcar și timp de o zi. Majoritatea fetelor chiar consideră că n-ar avea pentru ce trăi dacă nu au perspespectivă de măritiș. Societatea este vinovată de aceasta. Societatea le bagă de mici copiilor în cap că ei trebuie să ajungă la o anumită vârstă și să se căsătorească. Fetele necăsătorite sunt numite „sărmane”, „nefericite”, iar uneori urât – „curve”. Despre bărbații neînsurați se spune că sunt fie „impotenți”, fie „homosexuali”, câteodată și „nemîntuiuți” sau „vai de capul lor”.

Cert este că nu mulți merg împotriva societății și aleg să se căsătorească atunci când simt că anume aceasta doresc ei, dar nu părinții, rudele sau societatea. Din această cauză își caută cu disperare perechea.

Am scris în titlu „fenomenul disperaților”. Da, cunosc și unele exemplare de băieți disperați să găsească cu cine să se cupleze sau să se însoare. Îs mai rari băieții disperați, dar nu-s mai puțin penibili decât fetele din același fenomen. Aceștia de obicei abordează fetele necunoscute pe net sau chiar pe stradă, absolut neoriginal și pe alocuri chiar pretențios. Apropo, am auzit undeva că disperarea se acutizează la băieții neînsurați în jurul vârstei de 30 de ani. Aș vrea să aflu ce părere aveți voi, e adevărat sau ba? 😉

Fetele disperate merg des pe la discotecă, afișează poze „fierbinți” la profil, ba chiar îi și abordează pe potențialii iubiți singure. Cică o fată dacă trece de 25 de ani nu mai este întrebată. 😀

Ah da, există un revers al fenomenului disperaților – egoiștii singuratici. Dacă disperații nu pot trăi nicio zi doar pentru ei, cei din tagma a doua nu vor să ofere nicio clipă din propriul timp pentru o altă persoană. Nici nu știu care situație e mai rea.

Mariana Galben

P.S.: Sper că fiecare din cei care poate vor citi această postare va avea înțelepciunea să-și asculte Eul interior și să aleagă pentru sine ceea ce dorește cu adevărat, dar nu fiindcă așa cere societatea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s