Probe video că cei opt tineri n-au fost urmăriți de poliție înainte să se zdrobească

Azi pe site-ul www.protv.md a fost publicat un material cu titlul „EXCLUSIV! Tinerii decedati in accident au fost URMARITI de politie? VEZI momentul impactului”. Site-ul a publicat și un clip video, însoțit de următorul text: „Din imaginile filmate de camera de supraveghere instalata intr-o benzinarie din preajma se vede cum masina se izbeste violent de un copac de pe marginea drumului. Un alt automobil care venea din spate trage pe dreapta ca sa acorde ajutor victimelor, iar la nici 30 de secunde o masina cu girofarurile incluse, care ar apartine Politiei de Patrulare, trece prin preajma.

Pe retelele de socializare si in comentariile de pe site-ul nostru a aparut versiunea ca tinerii ar fi fost urmariti de un echipaj al Politiei de Patrulare, si din aceasta cauza acestia ar fi gonit cu 200 km pe ora.”

Materialul publicat a adunat peste 200 de comentarii.

Analiza imaginilor publicate pe site-ul http://www.protv.md a arătat că este vorba de un clip elaborat în baza înregistrărilor de la benzinăria din imediata vecinătate a locului producerii accidentului.

Din imaginile originale au fost tăiate data și ora, au fost tăiate și lipite porțiuni din film, fără a anunța publicul despre modificările efectuate.

Ministerul Afacerilor Interne publică mai jos imaginile originale preluate de la stația Valiexchimp. De asemenea MAI face publică secvența video de la camerele video ale stației Bemol, aflate în apropierea locului impactului, din care se vede clar că automobilul implicat în accident nu era urmărit de nimeni.

Ministerul Afacerilor Interne încurajează jurnaliștii să investigheze orice incident de interes public. În același timp regretăm că de această dată nu s-a reușit o investigare obiectivă. De exemplu, automobilul care derapează și este implicat în accident nici nu apare în secvența publicată pe protv.md.

Clipul de mai jos reprezintă o secvență a imaginilor ridicate de Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției a MAI de la benzinăria Valiexchimp, aflată în imediata apropiere a accidentului. Una din camerele de supraveghere ale benzinăriei acoperă o porțiune de drum care surprinde deraparea automobilului implicat în accident (ora 23:37:50, a ceasului camerei de supraveghere). Momentul este văzut de angajații benzinăriei și de colaboratorii serviciului de pază privată „Berkut” care staționau pe teritoriul benzinăriei. La scurt timp după impact (41 de secunde), automobilul celor de la „Berkut” pornește de pe teritoriul benzinăriei (23:38:21) și se apropie de șosea, lasă să treacă un automobil care nu oprește lîngă locul accidentului (23:38:28) și se apropie de locul accidentului și include avertizorul de avarie (23:38:32) și staționează. Luminile avertizorului de avarie au fost prezentate în materialul menționat drept girofarul inclus al patrulei INP.

În al doilea clip, de la o cameră de supraveghere a benzinăriei Bemol, este surprinsă porțiunea de șosea aflată la un kilometru distanță de locul producerii accidentului. În imagini se vede că automobilul implicat în accident, avînd viteză mare și avertizoarele de avarie incluse, nu este urmărit de nici un automobil al poliției. Automobilul apare în imagini la ora marcată pe camera de bord drept 23:55:31.

NB: Ceasurile camerelor de supraveghere sunt setate diferit și arată ore diferite.

Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției al MAI a ridicat multiple filmări video, a luat depoziții de la zeci de martori și a verificat locațiile automobilelor INP la ora producerii accidentului și toate probele acumulate dezmint versiunea urmăririi automobilului de către poliție.

Sursa: igp.gov.md

P.S.  Eu cred că acum este cazul să credem Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției al MAI care aduce argumente bine documentate.

Știu că toți doresc să nu fie adevărat faptul că tinerii singuri și conștient mergeau cu 200 km/h, dar din păcate aceasta se pare că este realitate. Prin urmare din acest caz noi toți avem multe de învățat, iar protv.md și mai multe. Uneori pentru vizualizări și comentarii – unii mai fac și prostii!

Dorin Galben

Anunțuri

Un gând despre &8222;Probe video că cei opt tineri n-au fost urmăriți de poliție înainte să se zdrobească&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s