Care dintre Vlazi rupe?

Intro: Știu că au scris toți cui nu îi este lene despre situația politică din Republica Moldova, dar îmi permit să vin și eu cu niște păreri.

Imagine
Recent 7 deputați din Partidul Liberal au decis să reformeze formațiunea. Ținând cont de reacția liderului Mihai Ghimpu, tentativa lor este echivalentă cu plecarea din partid (5 au și fost excluși). Inițiatorii reformei spun că nu-și doresc distrugerea partidului, ceilalți afirmă că ei exact aceasta își doresc.

Anterior, încă în toamna anului 2011, Partidul Comuniștilor a fost părăsit de 3 deputați. În primăvara lui 2012 de alți 3, iar în toamnă de încă 2.

8 deputați au plecat de la comuniști, 7, chiar dacă afirmă că nu-și doresc să plece din PL, sau dezis de președinte. Cifre apropiate, partide diferite, de pe două extreme, mai multe întrebări…

Cine a avut interesul ca unii deputați să-și părăsească formațiunile? Cei doi Vlazi (pe spatele cărora sunt puse acum toate relele)? Dacă Vlazii au interesul ca PL și PCRM să dispară de pe scena politică, cine și de unde rupe? Care rupe mai tare?

Prea multe întrebări, prea puține răspunsuri.

M.

P.S.: Eu nu am răspunsuri la aceste întrebări. Sper că în curând îmi va fi clar ce vor politicienii noștri. Până una alta întrebările le păstrez aici ca să știu și la 80 de ani – când voi trăi într-o țară lipsită de corupție, contrabandă, instabilitate, cumătrism, interese oligarhice, o țară membră UE – ce frământări aveam în tinerețe. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s