Vând în stradă, ca să nu moară de foame și frig

Așa cum trec zi de zi cu microbusul pe lângă Gara Feroviară, am observat că tot mai mulți oameni vând diferite lucruri pe trotuarul din preajma gării. Dacă în vară și-n toamnă erau mai puțini, acum văd din ce în ce mai mulți și majoritatea sunt în etate. Cauza e evidentă, au venit frigurile, mulți nu-și pot găsi un loc de muncă, nu au din ce plăti căldura, pensia nu le ajunge nici macăr pentru strictul necesar, nu și încă pentru a mai sărbători sau să mai cumpere cadouri la nepoți!

De unde știu toate astea!? Chiar azi am stat vreo câteva ore acolo și am vorbit cu mulți oameni, care mi-au spus de ce vând, de cât timp o fac, ce venit au zilnic și despre faptul că nu mai au încredere în autorități!

Mai pe scurt: vând, de aceea că n-au nici un alt venit în afară de pensie (n-o fac din plăcere);

– unii fac asta de 20 de ani, alții au început de câteva luni;

– unii câștigă de la 10 la 40 de lei pe zi, alții de la 100 la 500 (în dependență de ce marfă au);

– toți și n-așa, dar toți spuneau tare și ferm că nu mai au încredere în autorități: autoritățile se schimbă, dar situația noastră rămâne aceeași – murim de foame și-nghețăm de frig, au mai afirmat ei.

Nu știu cât de multă dreptate au ei atunci când vorbesc despre asta, dar totuși cred că nu spun minciuni. Da, poate mai exagerează în unele situații, dar asta-i normal pentru niște oameni care mănâncă în dependență de ceea ce vând! 😦

Mai jos anexez o galerie foto care arată ce marfă vând ei acolo și în ce condiții:

Dacă un om este gata să stea o zi întreagă în frig pentru 10 lei, asta înseamnă că situația chiar e foarte gravă și trebuie de întreprins ceva pentru ai ajuta, că dacă nu se va face nimic, mă îndoiesc să-i vedem pe unii acolo și-n primăvară! 😦

D.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s