Îi trebuie Europei Moldova, ca și Chișinăului Dodon

Trăim într-o țară care are ambiții europene și care abia așteaptă să intre în marea familie pe nume Uniunea Europeană. Dar cel mai interesant că ea nici pe departe nu este așteptată acolo și bănuiesc că un număr foarte mic din reprezentanții acestei familii cunosc despre existența țării noastre.

Se spune că există motivație și că societatea se poate schimba doar pentru a reuși acest salt european, dar ceea ce avem noi acum în țară nu corespunde nicidecum valorilor europene și asta nu știm doar noi, dar o știu și ei. Republicii Moldova i-au fost înaintate spre împlimentare și adoptare un șir de condiții și proiecte, dar pe care țara noastră nici nu a încercat să le ia în considerație.

Se începuse ceva cu legea nediscriminării, dar unii reprezentanți sălbatici din societatea noastră au început cu proteste și vorbe murdare, la care multstimații noștri politicieni au cedat (se apropiau alegerile doar). Despre ce Europă se mai poate vorbi, când mentalitatea este tot comunistă și principiile bolnave conduc întreaga societate.

Un alt pas înapoi este ceea ce se întâmplă acum în țară și anume: atentate, omoruri, șantaje, etc. Cum poate o țară cu atîtea probleme să privească spre Europa, când locul ei este de rând cu multe țări africane. Eu nu văd echilibru în politica noastră (chiar comunistul Dodon are șanse mari să ia șefia capitalei după 19 iunie), nu văd stabilitate în poliție, nu văd progres în medicină, dar în schimb văd corupție absolut peste tot.

Învățământ care se conduce după principii și valori sovietice, crește specialiși pentru negrul european. Cum poate acest popor să creadă că intrarea Republicii Moldova în UE  este doar o problemă a timpului?! NU, aceasta este o problemă a culturii pe care o împărtășim și care nu ne permite să pășim înainte.

Da, sigur, vreau să văd și eu o Moldovă europeană cu reușite și progrese europene, dar obișnuesc să nu mă mint singur și încerc să privesc realitatea așa cum este.

Atâta timp cât R.M. va fi atât de palidă și se vor pune accent pe nonvalori, UE va sta cu spatele la noi.

D. 🙂

Progresul are loc atunci când este dorit, dar dorința însăși este un progres.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s