Mahalaua protestatarilor

Duminica dimineaţa se va instala al treilea cort protestatar în PMAN! Alexandru Melnic, angajat la Academie are probleme nerezolvabile, spune Oleg Brega.
Eu m-am întrebat chiar în dimineaţa aceasta, trecând pe lângă Piaţa Marii Adunări Naţionale, când va fi o întreagă mahala de protestatari în faţa Guvernului.

Nu cred că e o soluţie plasarea de corturi în faţa guvernului, primul protestatar, Tudor Pânzaru, care protestează de aproape un an, este o dovadă vie. Nu-i prea afectează pe guvernanţii noştri corturile din faţa guvernului.

Iată de ar pune vreun om nemulţumit cortul în poarta unui deputat atunci fie ar fi purtat pe la comisariate, fie s-ar găsi repede soluţie pentru problema lui.

Oamenii ăştia de nevoie se instalează acolo, fac apel către guvernare, nu au altă ieşire din situaţie, căci puţin probabil să le placă lor să locuiască într-un cort, sub ochii unei capitale întregi, fără comodităţi, fără intimitate.

Spune o vorbă: Cel sătul nu-l înţelege pe cel flămând, iar cel bogat pe cel sărac. 😦

Se cheltuiesc milioane de lei în campaniile electorale, se plasează panouri la fiecare pas, încât ajungi noaptea să visezi numai dodoni, buligi, chirtoaci, coropceni etc., se fac concerte; dar niciunul dintre candidaţi nu s-a gandit să-i dea lui Tudor Pânzaru bani pentru o locuinţă (nu vrea omul apartament Crown Plaza în Chişinău) sau să le doneze ceva familiei slab văzătorilor, Proţiuc.

Mai apare un cort în PMAN, a mai ajuns un om la limită. Mai sunt astfel de oameni, dar nu toţi au curajul să iasă în faţa guvernului şi să ceară aleşilor să muncească.

Mai este un om care protestează, Varvara Zingan, acum în faţa Procuraturii Generale. Îşi distruge sănătatea stând pe vânt şi ploaie în faţa procurorilor. Îşi doreşte să-i fie eliberat fiul, care, spune ea, a fost condamnat pe nedrept.

Câte corturi trebuie să apară în faţa guvernului ca aleşii noştri să înţeleagă că suntem sătui de conducerea lor, câte mame trebuie să îmbătrânească în faţa procurorilor ca ei să înţeleagă că justiţia noastră  mai are de lucru până ajunge la nivel european?

Aş vrea să iasă vreun deputat şi să ne spună ce trebuie de făcut ca să ajungă nevoile poporului şi în birourile lor!

M.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Mahalaua protestatarilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s