Cărările moldovenilor

Moldovenii – cel mai harnic popor.

Atât de harnic încât nu vor să facă nici zece pași în plus și deseori scurtează din drumul stabilit mai făcând cărări directe pe seama zonelor verzi.

Așa lumea nu cheltuie timp și energie în plus, probabil.

Nu contează că este alee betonată în parc, nu contează că este drum special amenajat pentru pietoni, ei oricum au tendința să „taie” colțurile ca să ajungă „mai repede” la destinație. 😦

Mie îmi pare foarte urât când văd cărările șerpuind pe ici – colo într-o „pătură” de verdeață.

Garantat că dacă ar fi grădinile sau ogrăzile lor personale, moldovenii, care fac cărări „neoficiale„ prin zonele verzi din capitală, le-ar „tăia” picioarele celor care ar face ceea ce fac ei prin parcurile și aleele orașului.

Prin parcul Ștefan cel Mare am văzut oameni care mergeau „pe de-a dreptul”, pe gazon, evitând aleele betonate, pe bulevardul Mircea cel Bătrân am văzut o cărare care tăia un colț verde, la Telecentru, unde lucrez, sunt cărărușe care duc mai repede la poarta clădirii (cred că le-au făcut jurnaliștii care mai aveau câteva clipe și trebuiau să intre în emisie directă și nu reușeau s-ajungă pe la microfoane 😀 ).

Cel mai ciudat e că și atunci când a plouat și e noroi, unii moldoveni, oricum preferă cărările noroiase celor betonate și pietruite. Logica?

Aseară, mergând cu D. prin parcul Catedralei și povestindu-i despre observația cu cărările vedem o domniță cu încălțăminte înaltă mergând prin iarbă ca să ajungă la o bancă. Probabil o dureau prea tare picioarele de la încălțămintea incomodă și nu era în stare să mai facă 5 pași. 😦

Mda, suntem un popor harnic și nu risipim timpul și energia pentru a merge pe drumurile stabilite de „stat”. Sau poate suntem rebeli și ne exprimăm astfel? Voi nouă drumuri speciale – dar noi ne facem cărări personale, voi nouă legi – dar noi ne facem dreptate cum ne place, etc.

M.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s