Cum contribuie medicii la absențele studenților

Este un lucru cunoscut că studenții adesea chiulesc de la ore și la fel se știe că aceasta este o problemă a acestora de când e lumea și pământul. Odată veniți la universitate majoritatea își găsesc ocupațiile lor (somnul, distracții, muncă, plimbări și iar somnul).

Mereu se lucra (cel puțin așa aș vrea să cred) în această direcție și anume în a motiva studenții să meargă la ore. Presupun că această practică încă încearcă aceleași proceduri, dar nu cred că se va ajunge la un rezultat pozitiv în timpul apropiat, atîta timp cît mai sunt și alți factori care influențeză acest fenomen negativ, din exterior.

Metoda de a prezenta certificate medicale este pe deplin caracteristică studenților și anume aceasta se amplifică cu o deosebită amploare la finele anului de studii. Despre modalitatea de a obține aceste certificate nicăieri nu se vorbește nimic, dar eu aș vrea să vă inițiez în această direcție puțin.

Studenții se adresează la medici (din diferite spitale) cu rugamintea de-ai picta un certificat, sau 2, sau 3, sau… După care apare și reacția medicului la aceasta și în scurt timp fixează taxa pentru o asemenea caricatură. Acum, în primăvara acesta certificatele erau perfectate cu doar 50 lei bucata și s-a adeverit a fi un venit considerabil medicilor, deoarece doritori de a obține aceste certificate sunt sute de studenți. Cu asemenea certificate se astupă 80% din lipselse acumulate și studentul fără probleme este admis pentru examene. Această practica este „binevenită” atât pentru studenți cât și pentru medicii care oferă asemenea servicii murdare.

Cu asemenea ajutoare, medicul insuflă studentului speranță în ziua de mâine și pune o mână de ajutor ca acesta să acumuleze cât mai multe absențe banale.

D.

Fii ceea ce ești, nu încerca să fii altul!

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Cum contribuie medicii la absențele studenților&8221;

 1. si daca studentii lucreaza, adica iau job? iar profii nu sunt suficient de flexibili, adica nu vor nici in ruptul capului sa fie mai flexibili la capitolul absente-prezente? ca prea rapid v-ati apucat sa ziceti ca doar chiulesc si chefuiesc

 2. Se pomeneşte şi despre muncă acolo! Din cunoştinţele noastre sunt mai mulţi studenţi care petrec şi dorm decât cei care lucrează printre chiulangii!
  P.S.: Recent, un profesor a zis: Dacă ai muncă la ce-ţi mai trebuie şi universitate? Numai ţi-i locul altui om, care chiar are nevoie de studii!

 3. Eu nu chiulesc de la ore practic niciodată! Şi nici nu mă „îmbolnăvesc”! Dacă lipsesc de la ore înseamnă că am avut ceva mai interesant de făcut! Nu m-am născut ieri, ştiu care-i faza cu certificatele şi absenţele!
  Mulţumită de răspuns?

 4. De raspuns,poate…da de regula din cite ştiu eu,cînd se scriu articole de acest gen se vine cu dovezi,declaraţii,surse,etc…Pentru ca altfel îşi pierde din valoare,nu e de ajuns doar să învinuieşti,trebuie sa ai şi cu ce întări aceste acuzaţii.

 5. Articole se scriu la ziarul de gardă, timpul, etc… acolo poți să le ceri argumente și alte explicații. Dar eu aici scriu ce vreau, cum vreau și cât vreau… Îți place bine, dacă nu, tot bine, ești liberă să alegi ce să citești.
  P.S. Blogul e o metodă de exprimare nu de informare a publicului!

 6. ştii ce zice lumea despre medicii care refuză să scrie certificate „levîe”?! sau că-s răi sau că-s proşti – tu una zici viceversa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s