Toate drumurile duc la Roland Garros

Mâine începe cel de-al II-lea turneu de Mare Slam, Roland Garros, unul dintre cele mai iubite turnee din circuit. Aici vor fi prezenți toți jucătorii de top de la ora actuală și se prevede să avem un turneu de zile mari, cu meciuri spectaculoase, jucători de excepție, surprize plăcute și ceea ce este cel mai important noi câștigători (sau poate vechi!).

Am analizat tablourile principale atât la masculin cât și feminin și vreau să vă spun că din primul tur vom avea meciuri foarte interesante și pline de luptă. După cum știm acest turneu durează 2 săptămâni și în tot acest timp noi suntem cu ochii și atenția pe jucătorii preferați. Vorbind despre favoriți, aici putem remarca faptul că la masculin cu prima șansă pornește Rafael Nadal fiind urmat de sârbul Novak Djokovic (acesta fiind într-o formă de zile mari). La feminin daneza Caroline Wozniacki merge cu prima șansă fiind urmată de belgianca Kim  Klijsters, dar aici e mult mai interesant, deoarece Sharapova este într-o formă foarte bună și poate lupta pentru titlu de la egal la egal cu cele două.

Nu sunt de acord cu faptul ca Nadal mai este favorit și aici, ținând cont de faptul că timp de 2 luni a pierdut 4 finale în fața lui Djokovic și ultimile 2 fiind chiar pe zgură, ar fi trebuit măcar ca cei doi să pornească cu șanse egale. Nu cred că va fi o surpriză dacă Djokovic va câștiga și aici, deoarece acest jucător a arătat că Nadal poate fi învins și sigur o să poată face asta din nou. Dar Federer, ce Federer, vine și el cu gândul ca să ajungă cât mai departe, dar în semi-finală îl poate întâlni pe Djokovic și aici totul devine foarte complicat.

Wozniacki a câștigat chiar azi turneul de la Bruxelles și va veni pregătită la Roland Garros, dar presupun eu și puțin obosită, ceea ce își poate spune cuvântul în stadiile mai avansate ale turneului unde va întâlni jucătoare de top.

Un lucru ce merită enunțat este faptul că sârbul Djokovic îl poate întâlni chiar în turul 3 pe argentinianul H. M. del Potro, care în ultimul moment s-a decis să participe la turneu (ulterior suferise o accidentare). Putem avea un meci foarte interesant și imprevizibil deoarece del Potro este un jucător care a arătat că știe tenis și poate demonstra asta din nou.

Avem 2 săptamâni de tenis fară precedent și vă invit pe toți să luați parte la acest spectacol minunat.

D. 😉

„Viața este un sport, pe care dacă nu-l practici…MORI”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s