Sârbul gladiator sau Djokovic cel Mare

În Roma, Novak nu s-a ciocnit de o rezistenţă acerbă. Dar în semifinale Nole la întâlnit pe britanicul Andy Murray. A fost un meci de zile mari și anume meciul care putea întrerupe seria de 35 câștiguri în acest an ale sârbului.

Chiar Djokovic ştia că nu trebuie de glumit cu un asemenea jucător ca Andy. El a vrut să pună lucrurile la locul lor foarte repede, învingând setul 1 lejer (6-1), dar nu a fost să fie în setul 2, Murray a început să joace altfel.

Succesul lui Djokovic îl nelinişteştea pe adversar, el a continuat să joace tenis agresiv, forţând adversarul să greșească din spatele  liniei. Dar, Djokovic nu este de fier, el poate obosi… Murray a înțeles cum trebuie să joace împotriva lui și a început să țină mingea în teren. Nu este o coincidenţă, Andy este unul dintre jucatorii cei mai inteligenți din tur. Joc bun de apărare, oferindu-i contre nebune, britanicul i-a dat de înțeles sârbului că nu se dă bătut. Apreciabil adăugând la forţă şi precizie la primul serviciu, făcându-l pe Novak adesea să greşească, britanicul  în curând va izbucni mai departe.

Acesta la obosit mult pe Djokovic.  Adevărat, Nole nu a renunțat, dar a pierdut în al doilea set și nu a fost surpriză.

Murray a fost pur şi simplu mai bun, câștigând cu (6:3) Al treilea set – un fel de loterie. Oponenţii au fost senzaționali, au arătat ceva încântător.

La început a fost mai norocos  Novak, care avea un avantaj de 3-1 și servea pentru 4-1, dar aici britanicul s-a aprins și a întors meciul conducând cu 3-4.  Câştigătorul s-a determinat la tie break (7-2). Djokovic a supravieţuit și a creat cel mai autentic miracol – 6:1, 3:6, 7:6 (7:2).

Şi ce despre Murray?

Andy a avut una dintre cele mai bune partide din acest sezon, în mod clar care să demonstreze că locul lui este încă acolo, sus. O altă întrebare este cum să ajungă cineva la Djokovic?! Poate azi Nadal reușeste ceva incredibil în finală. Dar sincer nu doresc asta, Nole e preferatul meu și vreau să văd seria câștigurilor crescând.

D. 🙂

Jucătorul bun cu adevarat e acela care știe să și piardă. Dar toate la timpul lor. 😉

Anunțuri

Un gând despre &8222;Sârbul gladiator sau Djokovic cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s