Cum se câștigă bani pe spatele studenților

Astăzi este deacum data de 11 mai 2011 și o bună parte din studenții de la USM nu au primit abonamentele pentru troleibuze sau banii pentru acestea, pe care i-au dat cu o lună în urmă. De asta au avut grijă cei de la sindicatele universității care umblă cu minciunica pe sub nasul studenților. De după vacanță, rezolvarea se transferă de pe azi pe mâine, dar studenții scot în fiecare zi din buzunare bani pentru calătoriile cu troleibuzul până la universitate și înapoi și nu numai. Cineva numără banii în birou și se uimește probabil de naivitatea cu care studenții așteaptă să primească încă abonamentele.

Cică în timpul vacanței safeul în care erau abonamentele a fost spart cu gândul de a lua bani, cînd hoții iscusiți au văzut ca nu sunt bani, au luat o parte din abonamente și au dispărut. Se vede că safeul cela singur trebuie păzit, nu în el să fie păstrat ceva „valoros”. Cum ele erau aranjate după o oarecare serie ( despre care eu personal nu știu nimic ), nu se știe cum să fie repartizate cele ramase, astfel poliția s-a apucat de căutat făptașii și așa cum ea se descurcă mereu „foarte bine” și în cazul dat nu a ezitat să ne bucure cu acelaș calificativ. Caută sărmanii și tot caută, la un moment dat parcă mirosise și urma, dar nu era să fie, studenții așteaptă, nimeni nimic nu știe ( sau se fac a nu ști nimic ).

Și uite că azi aud una și mai gogonată: cică s-au găsit făptașii, doar că poliția mai caută ceva „important” și că de săptămâna viitoare poate o să primim abonamentele sau banii. Dar e și posibil ca cineva să primească abonamentele, dar alții banii. Aici STOP, cum adică se face a fi asta, ei fac ce vor, întorc cui vor ceea ce cred ei de cuviință?!

Care e problema noastră?! Cu ce am greșit noi simpli studenți?! Când ți se spune verde în ochi ca ești prost și că ți se fură banii „oficial” și tu nu poți face nimic. La ce a ajuns țara asta a noastră coruptă?! Câți studenți trebuie să fie amăgiți, ca cineva, macăr cineva, să ridice un deget în favoarea acestora?! De ce nu se face o adunare cu toți cei care au avut de suferit în urma „furtului” lor?! De ce nu se anunță la catedră nimic!? De ce unii spun una, iar alții-alta?! Oare nu este ceva murdar la mijloc?! Oare nu se încearcă a câștiga bani pe spatele studenților?!

Da, pentru abonamente fiecare student a plătit câte 40 lei, nu este o sumă  magnifică, dar pentru unii poate erau ultimii bani, pe care i-au dat pentru ași asigura transportul luna Mai și uite ca apare știrea asta mister, care ne-a lăsat pe toți noi cu gurile căscate. 40 lei este o sumă cu ajutorul căreea am putut observa grosimea obrazului Sindicatelor Studențești ale USM și ne-am dat seama ca nu sunt deloc subțiri.

Nu ne rămâne nimic, decât să așteptăm pe la finele lunii să primim abonamentele pentru MAI…

D.

Prostia omenească nu are limite, dar în schimb are venit stabil. Studenții, offff, studenții 😦

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s