Moldovenii ca porcii – după ce mănâncă răstoarnă treuca


Ambasadele UE au dat de băut în Piața Marii Adunări Naționale. Moldovenii au făcut coadă la corturile cu mâncăruri tradiționale. Fără oficiali nici nu era posibil să se facă ceva, așa că au fost și ei printre mulțime…
În această atmosferă a început Ziua Europei la Chișinău. Ambasadele țărilor europene acreditate în Moldova au adus tot ce au mai bun pentru a-i impresiona pe moldoveni. De la oferte turistice până la mâncărurile tradiționale, care s-au dat pe gustul moldovenilor veniți la chefuială și s-au terminat cât ai zice pește.

Cortul Ambasadei Spaniei, a pregătit o tigaie mare cu mâncare tradițională. Nici oficialii nu au ezitat să treacă pe acolo, doar că gustărica nu era gata. Așa că s-au mulțumit cu un pahar de băutură, dar oricum au mai trecut odată pe acolo și-au gustat și ce era în tigaie.

Tot de băut au dat și Ambasada Germaniei, și Ambasada Poloniei, pe lângă care moldovenii se dădeau ca albinele la miere (este și un exemplu cu muștele care se potrivea mai bine). Mergeau ai noștri, gustau, după care beau și tot așa până au uscat rezervele europene.

La acest eveniment important nevoie mare, au participat și primul Moldovei cu primarul Chișinăului, care și ei ca toți moldovenii au băut și mâncat peste tot unde li se oferea. Mergeau la distanță unul de altul, măriile, dar gustările și paharelele le-au împarțit pe-aceleași.

Chiar dacă a fost Ziua Europei, gunoiul moldovenesc nu a lipsit. Mormane de pahare și farfurii de plastic au început să se înalțe lângă corturi. Voluntarii harnici ca bondarii, cu maiourile europene la sub braț opreau microbuze și urcau în troleibuze, lăsând gunoiul și toate rămașițele europene să îmbogățească priveliștea din centrul Chișinăului. La mâncat și băut moldovenii erau primii, dar la strâns și aranjat totul nimeni nu se zbătea să stea în rând. Corturile ce reprezentau Moldova erau pline cu ziare și altă maculatură care la finele sărbatorii se găseau în tot „orășelul european”.

Ziua Europei este marcată la 9 mai. În Moldova, însă, ea este sărbătorită mai devreme sau mai tarziu, deoarece coincide cu Ziua comemorării sfârșitului celui de-al doilea război mondial. Oare pentru ce naiba mai este și asta sărbatorită?! Crede cineva că dacă facem un asemenea teatru Europa ne cheamă mai repede la ea?!  Cheltueli pentru concert, poliție, vâlvă și gălagie, pentru ce?!  Ca moldovenii să bea cât mai mult și să-și umple stomăcelele cu „gustări europene”!
Murdăria nu este ceva frumos!  Astăzi în PMAN a fost o murdărie extraordinară! Concluzia ramâne după tine…
D. 🙂
Anunțuri

Un gând despre &8222;Moldovenii ca porcii – după ce mănâncă răstoarnă treuca&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s