Ținta pedofililor, taberele de odihnă pentru copii…

„Pedofilul este o persoană care în aparență este amabilă și drăguță, care îți oferă cadouri pentru a te atrage și a te face să te simți în siguranță, și care apoi profită de situație pentru a te atinge în zone interzise”. (așa i-ar putea explica noțiunea de pedofil un parinte copilului său)

Până acum două – trei decenii, termenul pedofilie, era cunoscut numai specialiștilor și mai bine zis pshiatrilor .

În deceniile trecute imagini considerate astăzi pedofile, erau reproduse nu numai la saloanele de artă fotografică, dar și în publicații, în cărți de specialitate, manuale ( de igienă ) etc.

Nimeni pe atunci nu se gândea la pedofilie! Pur și simplu lumea NU CONCEPEA ACEST FENOMEN! Deci în acele timpuri lumea avea mai mult bun simț! Ce se întâmplă astăzi?!  În primul rând au decăzut moravurile, în al doilea rând fenomenul este mult discutat și prin asta i se dă viață. În al treilea rând au apărut limitări legale, care au extins sfera noțiunii de pedofilie .

Cu ceva timp în urmă 2 cazuri de pedofilie au zguduit și Republica Moldova, peste tot acestea erau abordate, dezbătute și analizate, dar după o vreme toți simultan au tăcut despre asta. Nu se mai știe situația copiilor implicați în aceste cazuri, nu a fost clar până la sfârșit ce pedeapsă au primit făptașii (la un moment dat se discuta chiar și de faptul c-ar putea fi condamnați la moarte, dar nu a fost să fie). Nu se știe despre familiile acestora aproape nimic și anume despre ceea cum se încearcă restabilirea lor pe plan psihologic!


Spre ce  încerc să atrag atenția (!)… spre faptul că se apropie vara și copiii vor să meargă la tabere de odihnă unde riscul de a fi abuzat de un pedofil este considerabil mai mare. De unde părinții pot avea garanția că se află în siguranță copiii lor acolo, ce ar trebui să întreprindă aceștia ca la odihnă copiii să le fie protejați 100%?!

La noi în țară se uită prea repede asemenea cazuri,  se încearcă a da gunoiul sub covor, făra ca cele întâmplate  să fie realizate de populația supusă unui risc mai mare  de a fi abuzați de pedofili (copiii social-vulnerabili,  familii cu mulți copii, etc .)

Câte spoturi întru combaterea acestui fenomen apar la televizor?!  La care emisiuni se vorbește despre pedofilie?! Câte persoane cunosc corect sensul acestui cuvânt și dacă au de unde se informa  în această direcție?!

Câte cazuri de pedofilie ar trebui să mai avem în republică ca să se ia atitudine și ca pericolul de a întâlni un nou caz să fie minimalizat?! Cine dacă nu autoritățile trebuie să conștientizeze asta ?!


Progresul începe de la tine, fii primul în tot ceea ce faci (promoveaza dreptatea)!

D. 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s