Posturi vândute, acțiuni lipsite de morală, într-o țară coruptă și răutăcioasă

Imaginea „istorie de succes” pe care a căpătat-o Republica Moldova după căderea regimului comunist acum doi ani riscă să fie compromisă de corupţie şi sabotaj la nivel înalt. Până acum,  Moldova a îndeplinit o singură sarcină (!) din cele 41 incluse în Planul de Acţiuni semnat cu UE, iar peste două săptămâni Chişinăul trebuie să prezinte Parlamentului European primul raport de progres. Ce să prezinte dacă este aceeași situație ca acum doi ani (RUȘINE)? Oficiali europeni de diferit rang au atenţionat deja de mai multe ori autorităţile că Moldova ar putea ieşi din atenţia Uniunii Europene dacă procesul de reforme va fi obstrucţionat. Asta este evident și sigur ca va avea loc în curând, deoarece aici la noi nu se încearcă a reforma ceva, dar se merge pe urmele fostei conduceri.

„În Republica Moldova cel mai mare business este vânzarea funcţiilor”. Declaraţia aparţine ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase.

Interesant moment, a părăsit partidul de curând și face acum declarații peste declarații. Sunt absolut deacord cu cele spuse, dar de ce s-a tăcut până acum!? Oare nu era aceeași situație la noi în ţară și pâna acum?! Cine ar trebui să ridice această ţară din genunchi?! Cine ar trebui să ia atitudine la ceea ce se întâmplă?! Cît timp oare ar mai trebui să se vândă funcții bădăranilor, ca să realizăm că țara degradează dar nu progresează?! Acestea și multe alte întrebări ar trebui să și le pună aleşii noştri.

Potrivit lui Tănase, acum, în Moldova, funcţionează un sistem de angajare în funcţii publice extrem de corupt. „Atunci când şeful vinde funcţii…, cel care cumpără funcţii ce face? Pentru ce dă banul? Ca să-i scoată din alţii şi să-i transmită şefului. Sistemul acesta funcţionează acum în Moldova. Toată lumea vorbeşte despre el.  Este cel mai mare business! Odată la 4 ani (după alegeri ) se deschide licitaţia funcţiilor – începând de la cele mai înalte şi terminând cu funcţia de pădurar. Poate de asta și suntem mereu în campanie electorală, doar astfel funcțiile sunt cumpărate și vândute foarte des. În ce situație ar trebui să se afle o ţară, ca să înțeleagă conducerea că mai jos nu este posibil. La noi chiar nu avem unde coborî, dar cel mai îngrijorător este că ne putem menține la acest nivel încă o bună perioadă de timp.

Cum să luptăm cu corupția?! Ce poate întreprinde un simplu cetățean în fața acestui sistem lipsit de morală?! Cu rugăciuni aici nu se rezolvă, este nevoie de acţiune. Acţiunea o putem începe din 5 iunie.

SĂ FACEM ÎMPREUNĂ O ALEGERE CORECTĂ, SĂ IEȘIM LA VOT Şi SĂ VOTĂM CU CAP!

(sursă timpul.md)

D. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s