Încă nu te-ai măritat?

Asta este cea mai frecventă întrebare care mi se adresează de la o vreme. Mi se crează impresia că toată lumea are grija măritişului meu.

Culmea e că mă întreabă mai des anume cei care nu-s prea fericiţi fiind căsătoriţi, dar şi cei care încă n-au fost căsătoriţi niciodată.  Îi înţeleg pe cei necăsătoriţi, presupun că vor să vadă dacă mai sunt ca şi dânşii, dar oare cei căsătoriţi şi nefericiţi sunt invidioşi pe faptul că eu sunt fericită nefiind măritată sau pur şi simplu nu au alte întrebări?

O perioadă mă irita întrebarea asta şi răspundeam răutăcios: Nu, nu m-am măritat ca să ai ce mă întreba tu de câte ori mă întâlneşti sau mă vezi on-line! Iar acum sunt mai indulgentă, nu mă mai afectează (cred că m-am maturizat) şi la întrebarea unei vecine de-a părinţilor mei: „Când am să joc şi eu la nunta ta, că-s bătrână, dar vreau să te văd mireasă?” i-am zis: „Eu special mă voi mărita cât mai târziu posibil ca să trăieşti mai mult cu dorinţa să dansezi la nunta mea!” 😀

Într-o zi, pe Facebook, în cadrul unui grup, am „omorât” mult timp încercând să-l fac pe un om să-şi recunoască greşită afirmaţia că „o femeie NORMALĂ vrea să aibă copii şi soţ” (!). Ştiu că am deviat de la tema expusă mai sus, dar cred că anume de la stereotipul ăsta cu femeia normală şi a pornit întrebatul cu „încă nu te-ai măritat”? Dacă la fiecare colţ se va afirma că o femeie normală trebuie să vrea să se mărite şi să nască, şi cât mai degrabă, atunci fiecare fată, de pe la 19-20 ani, va fi întrebată dacă nu s-a măritat sau când o va face.

Cu ceva timp în urmă, când o rudă m-a întrebat când am de gând să mă căsătoresc, deoarece fiul ei mai mare decât mine cu câteva luni, deja stabilise ziua nunţii, a primit răspunsul că n-am pentru ce mă grăbi, am când s-o fac,  remarca ei fiind: „Un băiat dacă trece de 25 ani nu mai vrea să se însoare, iar fetele sunt „întrebate” până la 21 ani!”

O-la-la!!!

Ce gândire de pe timpul Evului Mediu!

Acum, fiul ei, fiind căsătorit de 1 an, nu are un loc de muncă (din câte ştiu eu nici nu prea a căutat), soţia lui încă e studentă, astfel părinţii le trimit bani şi genţi în capitală.

(Mulţumes, aşa viaţă de familie pe mine nu mă aranjează!)

Zilele trecute mă bucuram de o reuşită pe plan profesional, când o aud pe mama:

– Unele fete se bucură că s-au măritat, că au copii, iar tu te bucuri de un articol scris!

M-a pus pe gânduri şi am remarcat că cei care n-aveau planuri măreţe pentru o carieră pe viitor sunt deja căsătoriţi şi au copii, pe când cei care au învăţat mai mult încă n-au întemeiată familie.

Să fie oare dorinţa de a deveni CINEVA o piedică pentru căsătorie? Trebuie să gândim mai mult înainte de a ne căsători sau e mai bine s-o facem dintr-un impuls, fără a avea un viitor asigurat?

Cinstit, mie îmi este şi frică de o nereuşită în viaţa de familie.

Dar tu, încă nu te-ai căsătorit? Ce mai aştepţi? 😉

M.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Încă nu te-ai măritat?&8221;

  1. Interesanta parere.

    Insa ar fi interesant de vazut si pagina „Despre autor” pe acest blog, ca se creaza o imagine nu prea clara despre viziunile Dvs.

  2. Suntem doi autori pe blog. Fiecare postare are o semnătură: M. sau D. Suntem soră și frate. Mai multe informații vor fi pe viitor. Acum încă încercăm să ne descurcăm singuri cu blogul, fără consultări și întrebări. Adică încă învățăm!

  3. Si eu sunt intrebat ” cand te insori” iar raspunsul e „strange bani ca nu se stie cand pica” 🙂 Se intampla adesea ca parintii, voit sau nu, constient sau nu, sa isi doreasca de la copii lor ceea ce ei nu au putut face. Ati auzit probabil de parinti care spun „copilul meu va fi doctor, avocat, om de afaceri” sau oricea altceva care nu se potriveste neaparat cu dorinta sau talentul copilului ci cu dorinta parintelui/parintilor. Eu cred ca fiecare om are viata lui si trebuie sa ia deciziile potrivite conjuncturii in care se afla. Asadar cum sa ma insor? Ar trebui oare sa imi gasesc perechea in bar dansand pe o masa? Nu vreau asa o mama pentru copiii mei. Adrian – Romania

  4. Adrian, perfect de-acord cu tine! Nici eu nu vreau să mă mărit şi să fie aceasta cea mai mare greşeală din viaţa mea, prefer să mai aştept să mă mai coc. Pe mine mai mult mă indignează faptul că-s întrebată de către oamenii pe care nici vânt rece n-ar trebui să-i treacă despre starea mea civilă. Înţeleg, şi eu am o curiozitate straşnică, dar îmi pun limite şi garantat că nu mă va auzi pe mine cineva întrebând dacă nu s-a căsătorit sau de ce n-o face!

  5. Fix la fix. Lumea are grijă de alții dar uită de el/ea. Și cel mai important, cum ai zis și tu, de obicei te întreabă cei care au o căsnicie nereușită. Probabil vor să te vadă și pe tine măritată, cu o căsnicie nereușită ca să aveți de ce vă plîngeți. 😀 Am pățit și eu așa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s