Nuntă fară precedent

Ar fi fost mare păcat să nu fi abordat acest minunat eveniment și noi, cei doi galbeni, care ne bucurăm alături de tinerii căsătoriți și le dorim doar clipe frumoase împreună. 😉

Căsătoria prințului William al Marii Britanii cu Kate Middleton a avut loc vineri, 29 aprilie 2011, la Westminster Abbey. A fost un moment așteptat cu sufletul la gură de milioane de supuși ai Reginei Elisabeta a II-a, bunica lui William, dar și de fani și simpatizanți din întreaga lume.

17:50 – Prințul William și Catherine au ieșit de la palatul Buckingham într-o mașina decapotabilă. Pe placuța de înmatriculare scria „Proaspăt căsătoriți”, iar în spatele autoturismului erau legate baloane. La volan se afla chiar prințul William. Mașina, un Aston Martin, aparţine prinţului Charles. (Cred eu, ceva foarte frumos și original).

17:30 – 45 de persoane au fost arestate de politisti. (Pentru o asemenea eveniment, cem  puțintei). 😀

16:50 – Cu toate că prințul William și Kate Middleton au cerut invitaților la nuntă să nu facă daruri, ci să depună o sumă de bani în conturile unor fundații de caritate, cei doi miri au primit câteva cadouri simbolice. Printre acestea se numară și o casetă lăcuită si decorată cu o scenă de iarnă din Moscova secolului XIX daruită de președintele rus Dmitri Medvedev.

Circa 1.900 de persoane – printre care numeroase capete încoronate, șefi de stat, diplomați, apropiați ai mirilor – au fost invitați la mariajul prințului William cu Kate Middleton, la abația Westminster din Londra, anunță serviciile prințului, citate de AFP.

Identitatea invitaților nu a fost dezvaluită, dar titlurile și posturile personalitaților invitate reflectă poziția prințului William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii și fiu al prințului Charles și al prințesei Diana, decedată în 1997.

În afară de cei 50 de membri ai familiei regale din Anglia, au fost invitați circa 40 de reprezentanți ai familiilor regale străine, 200 de membri ai guvernului, Parlamentului și corpului diplomatic britanic, 60 de conducători străini și 30 de reprezentanți ai armatei britanice.

Printre membrii familiei regale britanice, se știe deja că ducesa de York, Sarah Ferguson, matușa prințului William și ex-soție a prințului Andrew, cunoscută pentru trăsnaile sale, nu a fost invitată, potrivit purtatorului său de cuvânt.

Dar mare parte a invitaților – peste 1.000 – sunt membri ai familiilor celor doi soți și prieteni ai lor. La această listă se adaugă circa 80 de persoane, reprezentând organizațiile de caritate pentru care lucrează prințul William.

Nu toți cei 1.900 de invitați la abația Westminster vor participa la festivitațile care vor urma ceremoniei religioase. Doar circa 600 de persoane vor lua parte la recepția oferită ulterior de regina Elizabeta II în palatul Buckingham, iar dintre ei – 300 la masa urmată de un bal organizat de prințul Charles, tot în palatul Buckingham.

Ceremoniile organizate de familia regală sunt supervizate de Lordul Chamberlain, cel mai înalt responsabil al Casei regale.

Nunta prinţului William ajută economia britanică

Nunta prințului William va aduce peste 730 de milioane de dolari economiei din Marea Britanie.

Profitul uriaș va fi posibil datorită vânzării de suveniruri și creșterii industriei turismului, potrivit Financial Magazine.


William și Kate Middleton, ambii de 28 de ani, și-au anunțat logodna în noiembrie.

Din moment ce țara se confruntă cu o reducere drastică a cheltuielilor publice, oficialii au anunțat că William și Kate sunt conștienți de situația economică dificilă și că, atât familia regală, cât și familia miresei vor acoperi împreună costurile nunții.

Se pare că prințul William a fost cel care a insistat pentru o nuntă primăvara, deși mai mulți oficiali au insistat să se organizeze vara, când e vremea mai bună.

O nuntă care are în sine mai mult decât atât. Din simpli colegi au ajuns să prietenească, după care să se îndragostească și să se căsătorească. E minunat, să ne bucurăm pentru ei împreună. 🙂
D.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s