Curvarul și curva

CURVÁR – depravat, desfrânat, destrăbălat, dezmățat, imoral, stricat.

CURVĂ – prostituată, soție adulteră,  nimfomană, om ipocrit. sursa DEX-online
Demult mă întrebam, de ce oare atunci când îi zici unui bărbat că-i curvar el se simte flatat, îl și vezi cum se ”umflă în pene”, iar dacă pe o femeie o numești curvă (cât de curvă n-ar fi ea) se supără nevoie mare.

De ce să fii curvar e bine, iar curvă nu e bine?

Parcă văd că îmi ziceți că masculii au instinctul de reproducere și vor să se împerecheze cu cât mai multe femele posibil pentru a avea mai multe șanse de a transmite codul lor genetic mai departe.

Eu pot să vă contrazic; în lumea animală și femelele se împerechează cu mai mulți masculi pentru a avea șanse mai mari de a rămâne însărcinată și de a naște pui sănătoși.

Acum, îmi replicați că noi suntem oameni, deci nu ne putem compara cu animalele?

Bine, bărbaților – curvari, li se permite să-și transmită codul genetic la cât mai multe femei și să se mândrească cu faptul că-s desfrânați, imorali și stricați, iar femeile – curve sunt ponegrite și privite cu ”ochi răi” de către societate (mai ales de către alte femei) și încă și de bărbați bârfite.

Din observațiile mele am constatat că femeile (înafară de cele extra-conservatoare) vorbesc cu și despre curvari cu admirație, iar despre curve foarte urât. Ce e asta, invidie oare?

Mai degrabă li s-a spus de mici copile că trebuie să aștepte până le alege unul și că n-au voie să se mai uite și la alți bărbați, să mai compare…

Presupun că aceste două calificative au fost inventate de unul sau mai mulți bărbați. Deci tot ei au făcut ca ele să fie în favoarea lor, astfel, un bărbat căruia îi merge zvonul că ar fi curvar este ”dorit” de mai multe femei din jurul său, iar femeia considerată curvă este într-un fel marginalizată de către restul femeilor și ele caută consolare/comunicare la nimeni altcineva decât la bărbați.

Mai am o nedumerire, de ce unui politician, bărbat, care a încălcat unele înțelegeri sau și-a schimbat direcțiile i se zice „curvă politică”? Da, din definițiile oferite de către Dex-online vedem că are sens și de om ipocrit, dar de ce trebuia anume curvă să însemne om ipocrit?

Eu sunt de părerea că prin abordarea dată a termenelor „curvar și curvă” se discriminează femeia!

Propun, fie acceptăm a fi curvă e bine, fie a fi curvar e rău! 😉

P.S.: Nu am intenția să promovez curvăritul, Domne ferește, chiar aș accepta mai mult varianta doi propusă de mine mai sus! 😀

M.

Reclame

Un gând despre &8222;Curvarul și curva&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s