Revenire așteptată a unui „luptător înăscut”

                                  

Fostă numărul 1 mondial, rusoaica  Dinara Safina, trece acum prin cea mai grea perioadă a carierei sale. A început anul cu 4 pierderi consecutive, după care ușor  și-a revenit, jucând bine la turneul de serie premiere  Indian Wells și  le-a dat speranțe fanilor săi, în acest sezon.

Așteptam cu toții nerăbdători turneele de pe zgură, unde, Dinara, în anii precedenți  a prestat un joc  foarte bun și unde a reușit să câștige cele mai multe premii din carieră. Dar nu a fost sa fie! 😦

Ajungând la turneul de la Marbelia trece de câteva jucătoare slab clasate ca să se întâlnească cu belarusca Victoria Azarenca în patrimi și să abandoneze partida la scorul de  1-5 în favoarea jucătoarei din Belarus (cauza abandonului, spunea ea, ca fiind dureri  insuportabile în regiunea spatelui). Dar s-a dovedit a nu fi ceva grav și după doar 2 săptămâni ea apare pe zgura de la Fes din Maroc unde iarăși este nevoită să  abandoneze înaintea meciului din semifinală din cauza unei intoxicații alimentare severe.

O vedeam aici câștigătoare, dar norocul chiar a parasit-o de la un timp încoace (are 20 de luni de când nu a mai câștigat într-un turneu).

Nu erau prezente jucătoare de top, avea un parcurs bun după primele meciuri și avea șanse foarte mari să-și adjudece trofeul, dar…

„Tenisul îl iubesc foarte mult, dar sănătatea e cea mai importantă pentru mine” spunea Safina în momentul cînd a anunțat ca nu va ieși la meciul din semifinală.

Acest gest este  corect și este salutabil, dar întrebarea e: Cât mai avem de așteptat până ce Dinara cucerește un nou titlu?!

Se apropie 2 turnee foarte importante pe zgură și Dinara Safina cu siguranță va ieși la ambele, motivată și cu ambiții, dar ce fel de joc va reuși să presteze este greu de prezis…

Are în sânge caracterul de luptătoare, are aceleași lovituri ca pe timpuri, când era numarul 1 mondial, iese la fiecare meci cu dorință de câștig și toate astea ar trebui s-o ajute să urce acolo unde îi este locul și anume în top 10 cele mai bune jucătoare ale planetei.

Ne mai întoarcem la Dinara Safina, după ce vedem evoluția ei la următoarele turnee, până atunci îi urăm succes. 😉

D.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s