Focul haric – element electoral

(Numai lenoșii n-au scris despre focul haric, și cum noi nu suntem lenoși, poftim apreciați!)
În jurul orei 21.00 focul haric a ajuns la Chișinău. Cortegiul a fost însoțit de câteva echipaje ale poliției de la Aeroport până în fața Catedralei. Flacăra sfântă a fost adusă de către doi preoți și de secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, care este și candidatul la locale din partea PLDM-ului. – sursa PROTV (toate citatele sunt preluate de la PROTV)
Oare pentru ce atâta protecție?  Vreun credincios ar fi putut să-l atace pe Victor Bodiu pentru a lua foc primul, ca și ”fanaticii” care fac gălăgie, se bat, plâng pe la concerte?

Se crează impresia că pldm-istul are nevoie doar de voturile credincioșilor din municipiul Chișinău.

El a aparut acum în postura de educător la „gradinita” Chișinău, avem și teatru de păpuși și educație religioasă (cel puțin eu la grădiniță am fost învățat rugăciunile) și somn la amiază unde ”gradinița” este lăsată să viseze!Focul sfânt a fost adus cu un avion  particular, iar cheltuielie le-ar fi suportat  personal premierul Vlad Filat. Deoarece cheltuielile nu  au fost suportate din banii publici, premierul nu este obligat să spună suma.
Mda, ce bunătate de premier are Republica Moldova,  cu banii personali a adus „sfințenia asta de foc” în țară.

 

Nuuuuuuuu, nicidecum banii premierului n-aveau ca scop promovarea lui Victor Bodiu ca mesager al învierii în toi de campanie electorală (cred că ÎPS Vladimir n-avea timp să meargă după flacără cu cheltuiala domnului Filat (mai ales că l-a susținut cândva pe Valeriu Pasat), iar domnul Bodiu era disponibil). 😉

Vlat Filat și Marian Lupu au luat primii lumina și au împărțit-o celorlalți oficiali. Candidații înscriși în lupta pentru locale,  aflați prin apropiere, s-au grăbit să împartă focul sfânt enoriașilor, sau alegătorilor.

Hmh, primii și „vechii prieteni” au împărțit-o oficialilor, dar candidaților ce le ramânea (lucru în campanie) dau, sărmanii, alegătorilor foc sfânt în schimbul unui vot (sau poate mai multe).
Fiecare dintre politicieni a încercat să iasă  cât mai mult în evidență. Dorin Chirtoacă a dat mâna cu Igor Dodon și chiar i-a zis Hristos a Înviat.
Un gest foarte frumos! Presupun că flacăra sfântă a ”ars” toate neînțelegerile dintre opozanții politici și deja ne așteptăm la o campanie curată și plină de bunătate.Liderul PCRM, însă, al doilea an consecutiv  nu a întâlnit flacăra sfântă lângă Arca de Triumf. Vladimir Voronin, împreună cu Igor Dodon,  au asteptat să ia lumină de rând cu ceilalți  credincioși.
Comuniștii au vrut să spună, probabil, că ei sunt egali cu poporul, că vor aștepta atât cât e nevoie pentru a căpăta lumină, că n-au nevoie de facilitățile de deputat. Bună mișcare psihologică, au folosit metoda  EI+NOI=1. (eu am inventat titlul metodei)

Focul haric este considerat o minune în rândul credincioșilor. Flacăra se aprinde în timpul slujbei Vecerniei Mari la Mormântul Mântuitorului  din Ierusalim. Flacăra Învierii este adusă la Chișinău pentru a noua oară consecutiv.

Dar poate este o minciună și pe baza ei are cineva de câștigat!? Poate la aprinderea flăcării se folosește chibritul cunoscut de noi toți. Unii oameni mai degrabă cred în ceea ce pare a fi poveste și fantastic decât să gândească.

Doar sunt curios, să nu fi fost campanie electorală oare cine aducea lumina-n țară? 😀

D.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Focul haric – element electoral&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s