Un sport extraordinar și jucători de excepție care ne bucură cu un joc minunat și cu execuții spectaculoase

Aici vor fi analizate meciuri deja jucate, meciuri care urmeaza a fi jucate și meciuri istorice, care ne-au bucurat privirile ani de-a rândul.

Tenisiștii și tenisistele (ATP și WTA) zilnic au peripeții în viață, dar și situații interesante din timpul meciurilor care ne lasă cu un zîmbet larg pe buze.

Fenomenul anului în tenisul masculin este sârbul Novak Djokovic, care în acest an n-are nicio pierdere și a câștigat 4 turnee cele mai importante jucate în acest an (campion la primul turneu de Mare Slam al acestui sezon Australian Open într-o finală lejer câștigată în fața scoțianului Andy Murray, după care la Dubai este campion învingând-ul pe marele și legendarul Roger Federer doar în II seturi, cel de-al treilea turneu câștigat este Mastersul de la Indian Wells unde în finală îl învinge pe regele zgurei, Rafael Nadal, ca după doar 2 săptămâni într-o altă finală de Masters deja la Miami să-l câștige iarăși) și nu a mai ieșit pe cort de la Miami, dar îl așteptăm la turneul pe zgura de la Belgrad.

Între timp rivalul sârbului, spaniolul Rafael Nadal, face spectacol în Europa, și anume pe suprafața sa preferată, zgura, pe care a câștigat Mastersul de la Monte Carlo (pentru a 7-a oară consecutiv, unicul tenisist cu o asemenea performanță în palmeres), ca următoarea săptămână să meargă la Barcelona și să ajungă în finală în fața aceluiaș David Ferer (și el spaniol) deci așteptăm mâine finala.

Elvețianul Roger Federer nu este în forma sa cea mai buna ca să-i încurce lui Nadal.

Murray  s-a accidentat la Monte Carlo, Del Potro iese abia la Mastersul de la Madrid și Djokovic nu a jucat deloc.

Acesta ar fi un rezumat al tabloului masculin (ATP) la ora actuală.

La feminin (WTA) ultimul cuvânt aproape peste tot îl are daneza Caroline Wozniacki care a ajuns minim până în patrimi la turneele jucate în acest an. Primul turneu de Mare Slam aici a fost câștigat de belgianca Kim Clijsters, care nu a mai stralucit la fel și la celelalte turnee la care a luat parte, iar la Indian Wells s-a traumat astfel încât ar putea să nu evolueze la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Slam al acestui an.

De mare succes se bucură și rusoaicele Maria Sharapova și Vera Zvonareva, care joacă un tenis interesant și plăcut ochiului.

Vicroria Azarenca din Belarus se bucură și ea, practic, de cea mai bună perioadă a carierei sale, ajungând în clasamentul mondial WTA pe locul 5. Ne rămâne să vedem cum vor juca reprezentantele sexului frumos pe zgura din Europa.

Vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă în cele 2 circuite din tenisul mondial…

😉

D.

Reclame

Un gând despre &8222;Un sport extraordinar și jucători de excepție care ne bucură cu un joc minunat și cu execuții spectaculoase&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s